REFLEXIÓ "ELS MONSTRES DE CA MEVA"

Resultado de imagen de els monstres de ca meva


El que més m'ha sobtat d'aquest documental és que avui en dia encara es donin la magnitud de casos que existeixen, i és que les meves preguntes per a aquests pares serien: Per què ho fas? Quina culpa té el teu fill? Realment volies tenir un fill/a?, d'entre altres.

El tema del qual es parla és un tema molt delicat i en el que penso que els docents tenim un gran paper, ja que som els qui estem diàriament amb aquests nens que pateixen abús infantil a casa i a la vegada els únics que poden comprendre i posar solució a la dura situació en què es troben aquests alumnes. És important que coneguem a tots els nostres alumnes i estiguem molt atents a tots els canvis que es donin en la seva actitud i rendiment, perquè la majoria d'aquests canvis es produeixen per una causa imposada i que ells no esperen ni els agraden. Per tant un alumne que tenia una bona actitud a l'aula i un bon rendiment, si comencem a observar que disminueix progressivament aquesta actitud el primer que hem de fer és parlar amb ell aportant-li tota la nostra confiança perquè ens pugui mostrar quina és la causa d'aquest canvi i a partir del que ell ens relati actuar com és degut, sempre protegint a l'alumne.

Penso que és un tema a tractar a classe en les tutories o en moments en què aparegui un tema relacionat, ja que una de les millors maneres per a prevenir aquest abús i sobretot el silenci dels nens davant aquesta situació, és donar-los a conèixer aquesta problemàtica. Per tant el nostre paper com a docents envers aquest tema és molt important i penso que primer de tot hem d'intentar prevenir aquests casos donant ajuda als nostres alumnes i en cas que existeixi en cas donar tot el suport necessari a l'alumne el qual no ha decidit trobar-se en aquesta situació i no ho mereix.

Comentarios

  1. Aaron trobo a faltar en aquesta reflexió molta més profunditat en el tema. Quan tenien les classes presencials feies reflexions molt interessants i més elaborades.
    Davant d'una situació d'abús o de maltractament en general s'ha de ser molt curós. No ens poden deixar portar per l'enuig que ens provoca aquesta situació tant injusta. La feina com a mesttres és poder recollir l'emoció del nen, garantir-li un entorn segur i protector quan està a l'escola amb nosaltres. A més, la feina com a mestre va més enllà de l'aula, evidentment hi ha una feina important de col·laboració amb els professionals i serveis que tenen competència en aquests temes.
    S'ha de ser valent però respectuós i curós.
    Endavant!!
    Inés Solé

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

REFLEXIÓ "MENORS LLUNY DE CASA"

REFLEXIÓ "DÍDAC, SEGUIREM ESSENT EL PARE I LA MARE"